Het was weer tijd om de 60cm bak te voorzien van een nieuwe look. Heb al lang genoeg naar de oude scape gekeken. Nadeel van dit bakje was de simpele verlichting. Dit was maar een 15W TL lampje. Niet echt optimaal dus. Tevens hing er een Eheim intern filter in wat nou ook niet echt mooi is om naar te kijken.

Filtering

Dus oude filtertje eruit en een nieuwe eraan. Is dit keer een hangfilter geworden. Werkt echt handig en geen lelijke dingen (op een enkel transparant pijpje na) meer in de bak. Dit is de AquaClear 20 geworden.

 

Verlichting

Nu ik toch bezig was ook maar de bak voorzien van meer licht. Is nu 2x 24W geworden.

 

 

Aquascaping

Tijd voor het aquascaping gedeelte. Begonnen om de bak schoon te maken en de achterwand voorzien van een zwart plakfolie.

 

Daarna kijken naar een mooie hardscape. Tijdelijk op een handdoek. hierdoor kan je nog makkelijk schuiven.

 

Wilden dit keer ook proberen om vooraan zand te houden en achteraan grind. Vind dit er altijd wel mooi uitzien en planten die in het grind staan groeien weer net wat beter dan in zand wat na verloop van tijd dichter gaat worden. Het aquarium even in 2 delen gemaakt dmv een stuk karton.

 

 

 

Vervolgens even een klein laagje water erin gedaan. Hierdoor ging het zand wat beter zitten en zou het grind ook beter blijven zitten zonder tussen en over het zand te vallen.

 

De stenen en het hout konden weer geplaatst worden zoals ik in gedachte had.

 

Dit gedaan de bak helemaal gevuld met water en de eerste plant geplaatst. Dit is de Cryptocoryne beckettii.

 

 

Als laatste ook weer de bekende riccia techniek toegepast. Dit moet straks samen met het zand en de stenen voor een frisse voorgrond gaan zorgen.

 

Tot zover dit deel over het aquascapen van de 60cm bak. Nu nog op zoek naar een passende naam voor dit bakje. Suggesties? plaats deze in een reactie