Iedereen kent ze wel. De lange stekkerdozen. Werken allemaal perfect hoor daar is niks op aan te merken. Het probleem onstaat zodra je bijvoorbeeld een aquarium hebt en in het kastje een berg stekkers waarvan een paar op een schakelklok. Je hebt met zo’n stekkerdoos vaak een stuk of 6 contacten. Maar zodra je er 1 schakelklok in doet ben je weer 3 contacten kwijt. Niet echt optimaal dus als je meerdere schakelklokken hebt.

Tijd voor verandering dus. Nu ik toch bezig was met een nieuw meubel voor me aquarium was het ook tijd om de snoeren en stekkers eens ordelijk te maken. Ben hiervoor naar de doe-het-zelf zaak gegaan en heb daar 6 losse opbouw stopcontacten gekocht. 4 enkele en 2 dubbele.

Vervolgens heb ik een plankje gepakt en hier de contacten los opgezet om alles te passen en meten. Natuurlijk ook even meten met een schakelklok in het losse stopcontact. Daarna alles mooi aftekenen en 2 gaatjes boren bij ieder stopcontact voor de snoeren. Je kan hier ook eventueel van die pvc pijpjes voor gebruiken. Maar ik wilden de bedrading mooi aan de achterkant hebben. Daarna tijd om alles door te lussen en aan te sluiten. Als laatste het plankje voorzien van verf en in het meubel plaatsen.

Zie hier het resultaat: